2009. február 5., csütörtök

Politikusok...

Szidjuk a politikusainkat, hogy hazudnak, kapzsik, megvesztegethetők, nacionalisták,bosszúállók, sértődékenyek, önzők, hiúk, erőszakosak, stb. Pedig hát ők is csak emberek. Vagyis hazudnak, kapzsik, megvesztegethetők, nacionalisták, bosszúállók, sértődékenyek, önzők, hiúk, erőszakosak. Hogy én nem vagyok ilyen? Persze hogy nem. De nem is lettem politikus. Csak hozzájárultam a megválasztásukhoz, azzal is, hogy el sem mentem választani...Persze, közöttük is vannak kivételek. Csakhogy, aki disznók közzé keveredik...

4 megjegyzés:

Do-Mi írta...

Üdv Morgolódó ! Hogy Gy.A.-t parafrazáljam : Aki disznó közé keveredik..."az megeszi a makkot!"

Do-Mi írta...

Bocs : ...disznók közé" Hogy megbocsájds a tévedésemet küldök egy kis szórakoztatót :

válság...

Ha valakinek problémája lenne a jelenlegi pénzügyi válság megértésével, a következő sorok segíthetnek:

1. Valamikor régen, egy indiai kis faluban egy ember bejelentette a falusiaknak, hogy majmokat vásárol fel, darabját 10$-ért.

2. A falusiak tudták, hogy a környéken sok a majom, elmentek hát az erdőbe összefogdosni őket.

3. Az emberünk majmok ezreit vásárolta fel, mindegyikért kifizette a beígért 10$-t. Ahogy a majmok fogyni kezdtek az erdőben, a falusiak abbahagyták az összefogdosásukat. Erre az ember bejelentette, hogy 20$-t ad egy majomért. A falusiak fellelkesültek és újra elmentek majmokat fogni.

4. A majmok csakhamar még jobban megfogyatkoztak, a falusiak hazatértek. Az ember 25$-ra emelte az átvételi árat, de már így is nagyon nehéz volt majmot fogni.

5. Erre a férfi közölte, hogy 50$-t ad egy majomért, de sürgősen el kell utaznia egy kis időre, addig egy helyettese fogja őt képviselni, aki a nevében átveszi a majmokat.

6. Amikor elutazott, a helyettese azt mondta a falusiaknak: "Nézzétek ezt a sok majmot a ketrecekben, amit a főnököm vett tőletek. Eladom nektek darabját 35$-ert, és amikor az emberünk visszatér, eladhatjátok neki 50$-ért."

7. A falusiak összeszedték minden megtakarított pénzüket, és megvették az összes majmot.

8. Ezután a falusiak soha többet nem látták sem az embert, sem a képviselőjét, csak a rengeteg majom mászkált megint a környéken, úgy, mint azelőtt.

Isten hozott a Wall Streeten...

Fülöp Béla (Károlyi) írta...

Töprengve kérdem, hogy miért van ez így? Kérdem, hogy annyian látjuk, hogy a politika rossz irányba visz bennünket, s mégis a puszta létünkkel (mindegy, hogy elmegyünk szavazni vagy sem, mert valaki mindenképp hatalmat kap) éltetjük őket. Ez egy ilyen bűvös kör?
Vagy ez maga az élet? Mert mire megy ki a játék? A magam hasznára minél nagyobb hasznot hasítsak ki a koncból...Ez van az élővilágban mindenhol... Akkor ez maga az élet? Ha így van mitsem lehet tenni ellene...! Fbéla

Do-Mi írta...

(A valódi világ, 1995.), mely érdemtelenül, bár érthető okokból maradt eddig visszhangtalan: (Székely János –végtelenül kiábrándult... !)

„... – Hegel bámulatra méltó tisztánlátással azt válaszolta, hogy ő a gondolkodás törvényeit alkalmazza a valóságra. (Hát látják kérem, milyen pontosan tudta, milyen óriási, milyen minősíthetetlen gazságot követ el!) –Társadalmi haladás nincsen. A »progresszió« a hatalmi aspiráció fedőneve, semmi egyéb. – Az emancipáció azonos a kultúra felbomlásával. Éppen a kultúra felbomlását nevezzük emancipációnak. – A hatalom az elosztás monopóliuma. – A »nép« tehát sohasem arról dönt, hogy uralkodjanak-e rajta egyáltalán, hanem csak arról, hogy melyik érdekszövetség uralkodjék rajta. – ... a demokrácia vagy manipulativ ideológia, vagy illúzió. Az emberi társadalom mindig hierarchikus szerkezetű, szervező elve mindig a (nyílt vagy demokratikusan leplezett) dominanciaharc. – A kommunizmus a kereszténység utolsó (önfelszámoló) eretneksége. – A kapitalizmus éppolyan képmutató és gyalázatos rendszer, mint a kommunizmus. De legalább funkcionál. (Nem mindig –ugye,ugye-itt is téved Székely János !)
– Önkritikát gyakorlok. Azt hittem, ezerhatszáz évig tart ez a téboly, mely negyvenöt évig megkeserítette, megrontotta, tönkretette az életemet... A kereszténység (eszmei-világi) uralmához képest ez igazán csekély idő. – (Ceausescu kapcsán) Sohasem gondoltam volna, hogy úgyszólván szemtanúja lehetek egy rituális gyilkosságnak. Az első dinasztiák idején az egyiptomi fáraót megölték, mihelyt életereje csökkent, és új, életerős fáraót instrauáltak. Most is: mihelyt gyengének (megdönthetőnek) bizonyult, rögtön megölték a dominánst. „Szükségből”– persze. Egészen olyan benyomást keltett, mint amikor a bukott vezérkant széttépi a kutyafalka. De azért, gondolom, senki sem képzeli, hogy nem támad újabb vezérkan, akinek – így vagy úgy – meg kell majd hódolni!
-Az emlőshorda és az emberi társadalom hierarchikus szerkezetű.

(sok mindent nem ért Székely,de van amit teljes egészében…)